عوارض استفاده نکردن سمعک در افراد کم شنوا

عوارض استفاده نکردن سمعک در افراد کم شنوا

بروز رسانی : ۲۷ آذر ۱۴۰۲

تحقیقات ثابت کرده است که استفاده از سمعک خطر ابتلا به آلزایمر، اختلال تعادل و افسردگی را کاهش می دهند. سمعک تاثیر بسیار زیادی در تعامل فرد با اجتماع داشته و از این طریق روی اعتماد به نفس فرد تاثیر بسیار مثبتی دارد. اما برخی از سالمندان و عزیزان ما از استفاده از سمعک سر باز می زنند که ممکن است در این حالت با مشکلات خاصی روبرو شوند.

عوارض استفاده نکردن سالمندان از سمعک

عدم استفاده از سمعک سالمندان می تواند آثار و عواقب منفی نه تنها برای خود فرد بلکه برای اطرافیان و عزیزان وی داشته باشد. اگر شخصی از خانواده شما با وجود کم شنوایی از سمعک استفاده نمی کند می توانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

سمعک ها می توانند افسردگی و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهند. یک مطالعه نشان داد، افراد سالمندی که دچار کم شنوایی هستند و از سمعک استفاده می کنند، کمتر از دیگران دچار افسردگی یا ابتلا به زوال عقل هستند. کم شنوایی با تغییراتی در مغز همراه است و ممکن است بر توانایی ایجاد خاطرات جدید نیز تأثیر بگذارد. سمعک ها می توانند توانایی شنوایی فرد را بهبود بخشیده و خطر آلزایمر، افسردگی و اختلال تعادل را نیز کاهش دهند. بزرگسالان مسن که به تازگی دچار کم شنوایی شده اند و از سمعک استفاده می کنند، در 3 سال اول خطر ابتلا به آلزایمر، افسردگی یا اضطراب کمتری نسبت به افرادی که دیرتر از سمعک استفاده می کنند، دارند.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

بر اساس این مطالعه در مجله انجمن پزشکی سالمندی آمریكا، آن ها در مقایسه با كسانی كه از سمعک استفاده نمی كنند، احتمال کمتری نسبت به صدمات ناشی از اختلال تعادل دارند. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری حدود 40 میلیون آمریکایی، درجات مختلفی از کم شنوایی دارند. این اولین تحقیق برای تأیید مزایای سلامتی مرتبط با استفاده از سمعک نیست. دکتر دیوید لوفری، روانشناس پژوهشی، متخصص در زمینه شنوایی و شناخت می گوید:« افراد مسن دارای کم شنوایی که سمعک استفاده می کنند، ممکن است بهتر یاد بگیرند یا بیشتر معاشرت کنند، عواملی که با کاهش خطر آلزایمر همراه است. از بین افرادی که تشخیص کمبود شنوایی دارند، تنها 12 درصد از افراد زیر 69 سال از سمعک استفاده می کنند. حتی اگر بیمه ای برای تأمین هزینه و یا برخی از هزینه ها داشته باشند، باز هم اکثر مردم از سمعک استفاده نمی کنند.

تاثیر کم شنوایی بر عملکرد مغز

لوفری می گوید: «مطالعات متعدد گزارش کرده اند که کاهش شنوایی مرتبط با سن با تغییراتی در مغز همراه است». کمبود تحریک ممکن است باعث شود قسمت هایی از مغز که مسئول حافظه یا تنظیم خلق و خوی هستند، فعالیت کمتری داشته و ناکارآمد شوند.

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهند مغز پس از کاهش شنوایی برای جبران و کمک به حفظ درک گفتار دچار تغییراتی می شود. لوفری می گوید: «مشکل در مکالمه در محیط های پر سر و صدا ممکن است باعث شود بزرگسالان دارای کم شنوایی از نظر اجتماعی منزوی تر شوند، که این امر با خطر بیشتر افسردگی و آلزایمر همراه است». دکتر کلی ترمبلی می گوید: «سمعک صداها را بلندتر می کند. سلول های آسیب دیده در گوش را مجبور می کند تا صداها را به مغز منتقل کند به گونه ای که بدون سمعک این فرایند اتفاق نمی افتد. ترمبلی توضیح می دهد: «از نظر جسمی این فرایند خوب است، زیرا باعث تحریک مغز و شبکه های عصبی می شود». برخی تحقیقات حاکی از از دست رفتن نورون ها در ساقه مغز و قشر مغز بعد از کم شنوایی است، اما جامعه پزشکی همه مکانیسم های درگیر را به طور کامل نمی شناسد. ترمبلی می گوید: «ما وقتی با شنوایی طبیعی متولد می شویم، مغز در طول زندگی با استفاده از صدا به عنوان بخشی از شبکه های عصبی خود، تکامل پیدا می کند». وقتی حس شنوایی خود را از دست می دهیم، شبکه هایی که قبلاً از آن ها استفاده می کردیم فعال نمی شوند و اگر از آن ها استفاده نکنیم، آن ها را از دست خواهیم داد.

شنوایی شناس نانسی گیلستون می گوید: «کم شنوایی مخصوصاً وقتی که فرد در جمع های دوستانه خوب نمی شنود، می تواند موجب منزوی شدن وی شود». همه مشکلات شنوایی یکسان نیست. گیلستون می گوید: «برخی از افراد ممکن است از تقویت کننده بهره مند شوند، در حالی که برخی دیگر با کاشت حلزون هنوز به تقویت صدا عادت نکرده اند». دکتر آسری مهرانی، محقق دانشگاه منچستر، افزود: «بعضی از افراد دارای کاهش شنوایی لزوماً به سمعک نیاز ندارند، زیرا ممکن است به مداخلات دیگری مانند کاشت حلزون نیاز داشته باشند».

دلایل عدم استفاده از سمعک توسط سالمندان

هزینه بالای سمعک ممکن است برخی افراد را از گرفتن آن ها باز دارد، اما گیلستون می گوید: «این یک سرمایه گذاری عاقلانه است و در مقایسه با هزینه هایی که ممکن است برای فرد ایجاد کند بسیار به صرفه است». گیلستون می گوید: «بیماران سمعک ها را نشانه پیری می دانند و گمان می کنند که استفاده از این تقویت کننده های شنوایی باعث کاهش اعتبار آن ها در جمع خانواده و دوستان می شود». مسئله ای که باید به افراد سالمند دچار کم شنوایی توضیح داد این است که نشنیدن درست و درخواست تکرار صحبت از دیگران برای آن ها بسیار بدتر است تا استفاده از سمعک. سمعک باعث حفظ استقلال فردی وی شده و باعث می شود در تعاملات اجتماعی حضور پر رنگ تر و بهتری داشته باشد.

پیشگیری از اختلال تعادل با استفاده از سمعک

آکادمی شنوایی شناسی آمریکا به تازگی توصیه هایی را به کمیته سنا در ایالات متحده ارائه داده و از آن خواسته است تا به داوطلبان دسترسی مستقیم به خدمات شنوایی شناسی، ارائه دهد.

آن هایی که از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز به تحقیقات مراجعه کردند، نشان دادند، افراد مبتلا به کم شنوایی خفیف که درمان نمی شوند، تقریباً سه برابر بیشتر به اختلال تعادل مبتلا هستند. در سال 2016، تقریباً 3 میلیون فرد مسن به دلیل سقوط ناشی از اختلال تعادل به اورژانس رفتند. کمیته خاطر نشان کرد: «آسیب های مربوط به اختلال تعادل در بزرگسالان مسن حدود 50 میلیارد دلار در سال هزینه دارد». گیلستون می گوید: «بیمه ها باید رفاه بیماران خود را برای موفقیت در فعالیت های روزمره اولویت قرار دهند». ترمبلی افزود: «سمعک های ارزان تر و فناوری شنوایی موبایل در بازار ظهور می کنند، بنابراین امید این است که افراد بیشتری به سمعک های مقرون به صرفه دسترسی داشته باشند». به علاوه سمعک های جدیدی با قابلیت مکان یابی به بازار عرضه شده اند که می تواند در پیدا کردن سمعک گمشده و در صورت لزوم در یافتن محل فرد سالمند بسیار کمک کننده باشد.

درک کاربران برای استفاده از سمعک

محققان از داده های نزدیک به 115000 نفر بالای 66 سال دارای کم شنوایی، که بین سال های 2008 و 2016 از طریق یک شرکت بیمه خصوصی بزرگ و پوشش بیمه ای برخوردار بودند، استفاده کردند. این تیم 1 سال قبل از تشخیص و 3 سال بعد از آن پیگیری شدند. مردانی که دچار کم شنوایی هستند میل بیشتری به استفاده از سمعک دارند. در حقیقت، 13.3 درصد از مردان دارای کم شنوایی، سمعک دریافت می کنند در حالی که 11.3 درصد از زنان، سمعک دریافت کردند.

  • خطر ابتلا به زوال عقل (از جمله بیماری آلزایمر) در طی 3 سال تشخیص کم شنوایی، در افرادی که از سمعک استفاده می کنند 18 درصد کمتر بود.
  • خطر ابتلا به افسردگی یا اضطراب تا پایان 3 سال برای کاربران سمعک 11 درصد کمتر بود
  • احتمال بروز اختلال تعادل در دریافت کنندگان سمعک، 13 درصد کمتر بود.
  • افراد مبتلا به کم شنوایی در مقایسه با افراد عادی، احتمال ابتلا به زوال عقل، افسردگی و اختلال تعادل بیشتری دارند.

دکتر الهام محمودی می گوید: «ما از قبل می دانیم كه افراد مبتلا به كم شنوایی دارای عوارض جانبی و مشکلات استقلالی بیشتری هستند، اما این مطالعه به ما اجازه می دهد تا اثرات مداخله را ببینیم و به دنبال ارتباط بین سمعک و پیامدهای سلامتی باشیم».  محققان در نظر دارند مطالعه بر روی مردم را برای ارزیابی نتایج آینده ادامه دهند.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس