سمعک کودکان و نوزادان | بهترین نوع سمعک برای کودکان

بهترین نوع سمعک برای کودکان و نوزادان

کم شنوایی از مشکلات شایع نوزادان در بدو تولد است که بی توجهی به آن می تواند عقب ماندگی کودک از لحاظ رشدی، شناختی و ارتباطی را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی برای رشد گفتار باید از سمعک کودکان استفاده شود. استفاده از سمعک در سنین کم باعث تقویت کودک در زمینه های رشدی شده و تنظیم و فالوآپ مناسب آن می تواند شرایط نرمالی را برای وی ایجاد کند. علاوه بر این در صورت لزوم باید تربیت شنوایی و گفتار درمانی هم در کنار استفاده از سمعک انجام شود.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

بهترین سمعک مخصوص اطفال

کم شنوایی نوزادان و کودکان

شنوایی از اصلی ترین ابزار های یک فرد در برقراری ارتباط با محیط اطراف است. بنابراین زمانی که شنوایی دچار اختلال شود، فرد در برقراری ارتباط با دیگران و زندگی شخصی دچار مشکلاتی می شود. تقریبا 10 درصد از افراد کم شنوا را کودکان و نوزادان تشکیل می دهند. شنوایی در برقراری ارتباط، یادگیری گفتار و شرکت در فعالیت های اجتماعی نقش بسزایی دارد و اقدام و مداخله درمانی سریع و به موقع برای جبران کم شنوایی بسیار ضروری است. به همین دلیل است که تست های غربالگری شنوایی در روزهای اول تولد از کودک گرفته شده و صحت سلامت شنوایی او تایید شود. با انجام این کار کودکانی که دچار کم شنوایی هستند شناسایی شده و برای رفع مشکلات آن ها اقدام می شود. طبق آمار هایی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است حدود 60 درصد از مشکلات شنوایی در کودکان قابل حل هستند و این مهم زمانی صورت می گیرد که تشخیص و مداخله زودهنگام به بهترین نحو ممکن صورت گرفته باشد.

ضرورت استفاده از سمعک برای کودک کم شنوا

همان طور که بیان کردیم لازمه داشتن گفتار و یادگیری آن، شنوایی است. حس شنوایی سالم سنگ بنای اصلی برقراری ارتباط، یادگیری و تعاملات اجتماعی است. به همین دلیل است که استفاده از سمعک برای کودک کم شنوا ضرورت پیدا می کند. کودک تازه متولد شده بر اساس ورودی هایی که از محیط می گیرد به رشد عصبی خود ادامه داده و مهارت های خود را بر این پایه تقویت می کند. اگر ورودی و محرک های شنوایی و ارتباطی در حساس ترین دوره رشدی کودک به وی نرسد امکان جبران آن در سالهای بعد وجود ندارد چرا که رشد و شبکه سازی عصبی در زمان لازم انجام نشده است. تمام والدین باید در بدو تولد فرزندشان برای انجام تست غربالگری شنوایی نوزادان اقدام کنند. با تشخیص سریع کم شنوایی و استفاده به موقع از سمعک می توان به میزان چشمگیری از اثرات مخرب اختلال شنوایی بر زندگی کودک کاست و زمینه های رشدی مناسب را برای وی فراهم کرد.

بهترین سمعک ها برای کودکان

ویژگی های یک سمعک خوب برای اطفال

سمعک مخصوص اطفال و نوزادان باید ویژگی های خاصی را داشته باشد تا بتواند مشکلات خاص شنوایی آن ها را برطرف کرده و نیازهای ارتباطی را برآورده کند. برای خرید سمعک برای کودکان لازم است به ادیولوژیست و متخصص سمعک مراجعه شود تا بتواند بهترین گزینه را برای او انتخاب و به بهترین نحو ممکن تنظیم کند. در ادامه ویژگی ‌های سمعک مناسب کودکان را بیان می کنیم.

قدرت کافی برای پوشش کم شنوایی کودک

سمعک مناسب برای کودکان باید قدرت کافی را داشته باشد و بتوانند کم شنوایی کودک را به خوبی پوشش دهد. برای انجام این کار لازم است که تست های لازم با دقت بسیار زیاد از کودک گرفته شود و طبق آن ها سمعک مناسب انتخاب شود. این سمعک ها باید صدا ها را به شفاف ترین حالت ممکن به گوش کودکان برسانند. ممکن است کم شنوایی نوزاد یا کودک حالت پیش رونده داشته باشد که در این شرایط بهتر است سمعک قوی تر انتخاب و در صورت پیشرفت کم شنوایی مجددا تنظیم و قدرت آن بیشتر شود.

ویژگی های سمعک مناسب برای اطفال

تنظیم درست و دقیق سمعک برای کودک

پس از تجویز و انتخاب سمعک برای اطفال، لازم است شنوایی شناس آن را تنظیم کند. تنظیم سمعک کودکان فرآیندی نیازمند زمان است و طی چند جلسه انجام می شود. در این مدت ادیولوژیست با فیدبک هایی که از والدین می گیرد، تغییراتی که در کودک مشاهده می کند و مواردی که متخصص تربیت شنوایی و گفتاردرمان بیان می کنند، تنظیمات سمعک را تغییر می دهد. متخصص شنوایی شناسی باید جلسات معاینه فشرده تری را برگزار کند چرا که سیستم شنوایی آن ها با بزرگسالان متفاوت است. بررسی مجدد و دقیق شنوایی با تست های مختلف در طول زمان لازم است و می تواند در تنظیم سمعک دقت بیشتری ایجاد کند. توصیه می ‌شود والدین روزانه سمعک را بررسی کرده و از سلامت آن مطمئن شوند.

بهترین سمعک اطفال

قدرت فیدبک گیری مناسب

یکی از مشکلاتی که کاربران سمعک با آن مواجه هستند، صدای سوت سمعک است. سمعک های امروزی از سیستم های آکوستیکی پیشرفته برای مقابله با این پدیده استفاده می کنند. سوت سمعک آزاردهنده و در موارد زیادی برای شنوایی مضر است، بنابراین باید بهترین سمعک برای کودکان انتخاب شود که سیستم حذف فیدبک مناسبی داشته باشد. همچنین والدین باید هر از چند گاهی گوش خود را به گوش کودک نزدیک کرده و در صورت شنیدن صدای ناهنجار به ادیولوژیست اطلاع دهند. البته اکثر سمعک های جدید برای کودکان به یک چراغ LED مجهز شده اند که در صورت ایجاد فیدبک و سوت کشیدن سمعک به والدین اطلاع می دهد.

قابلیت ورودی صوتی مستقیم یا DAI

ورودی مستقیم صوتی یکی از ویژگی های کاربردی سمعک ها برای کودکان است. این ویژگی به سمعک اجازه می دهد تا ورودی صوتی را به طور مستقیم از مولد های محیطی مانند تلویزیون، تلفن یا کامپیوتر و بدون نیاز به میکروفن سمعک دریافت کند. با کمک این قابلیت کودک می تواند گفتار معلم را در کلاس و در محیط های شلوغ به خوبی و با کیفیت دریافت کند.

تنظیم سمعک کودک بر اساس اندازه گیری های دقیق و جامع شنوایی

با توجه به اینکه کودکان و نوزادان قدرت تکلم ندارند باید آزمایش های شنوایی سنجی برای آنها به طور جامع و دقیق انجام شود تا مشکلات شنوایی و شدت آن به طور کامل مشخص شود. به همین منظور والدین باید به بهترین مرکز شنوایی سنجی مراجعه کنند. تست های آبجکتیو که نیازی به مشارکت فرد ندارند برای سنجش شنوایی نوزادان و کودکان مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر شامل OAE، ABR و ASSR است. انجام دقیق و تفسیر صحیح این آزمون ها در روند تجویز و تنظیم سمعک مناسب برای نوزادان و کودکان نقش بسیار مهمی ایفا می کند و باید در طول توانبخشی شنیداری مجددا انجام شود.

فالوآپ و پیگیری منظم

شنوایی شناس می بایست در فواصل زمانی منظم کودک را معاینه و و ضعیت سمعک را چک کند. با توجه به حساسیت دوره زبان آموزی و این حقیقت که باید بهترین سطح از ورودی صوتی به نوزاد برسد باید زمان ویزیت و تنظیم مجدد را کوتاه تر کرد و ارزیابی های لازم را انجام داد. در این جلسات علاوه بر شنوایی، پیشرفت گفتار کودک و قدرت ارتباطی او هم مورد بررسی قرار می گیرد.

سمعک مخصوص نوزادان

قفل درب باتری مخصوص کودکان

درب باتری سمعک مخصوص اطفال باید دارای قفل باشد تا کودک نتواند آن را دستکاری کرده و باتری را جدا کند. در غیر این صورت ممکن است باتری را خارج کرده و حتی آن را داخل دهان بگذارد. والدین باید پس از تعویض باطری، قفل درب باتری سمعک مخصوص کودکان را فعال کنند. روش تعویض باتری و قفل درب آن توسط شنوایی شناس به والدین آموزش داده می شود.

قالب گیری دقیق برای سمعک کودکان

قالب گیری اولیه از گوش کودک باید دقیق باشد. رشد گوش نوزادان و کودکان بیشتر از افراد بزرگسال است. بنابراین قالب گیری گوش کودکان باید هر چند مدت یکبار مجددا انجام شده و قالب جدید ساخته شود. با رشد کودک و بزرگتر شدن مجرای گوش ممکن است قالب گوش کمی شل تر شده و پوشانندگی لازم را نداشته باشد که نتیجه آن سوت زدن سمعک و آزار کودک است، به همین دلیل قالب گیری گوش کودکان حدوداً هر شش ماه یک بار انجام می ‌شود.

تنظیم سمعک برای کودکان

تنظیم سمعک برای کودکان از مهم ترین و پیچیده ترین ماموریت های ادیولوژیست است و برای این امر نیاز به مهارت و بار علمی بسیار بالا و همینطور صبر و حوصله کافی دارد. حتی گران ترین و بهترین سمعک برای کودکان نیز در صورت تنظیم نامناسب و بدون دقت کافی نه تنها موثر واقع نشده بلکه می تواند برای باقیمانده شنوایی کودک نیز مخاطره آمیز و مخرب باشد. تنظیم سمعک برای کودکان را باید تنها به ادیولوژیست ماهر و با تجربه در زمینه سمعک و کم شنوایی کودکان سپرد تا با نهایت مهارت و دقت بهترین الگوهای تقویتی را برای کودک ایجاد کند. معمولا برای تنظیم سمعک نوزادان و اطفال لازم است تا فالو آپ و پایش به صورت منظم انجام شده و بررسی شود که سمعک تا چه حد توانسته در شنوایی نوزاد بهبود حاصل کند. هم در مرحله تنظیم و هم در مرحله تست صدای سمعک باید از بهترین ابزار بهره برد و دقت کافی را به کار گرفت. شنوایی شناس ماهر و با علم برای تنظیم سمعک اطفال می داند که نباید ویژگی های اتوماتیک سمعک را زیاد به کار گرفت و باید با تنظیم و بررسی مداوم و منظم به بهترین الگوی تقویتی کودک رسید. هدف اصلی در تنظیم انواع سمعک برای کودکان این است که کودک بتواند اصوات گفتاری و سیگنال های صوتی پر بار را به خوبی شنیده و دریافت کند، اصوات محیطی را با تقویت کافی و بدون اینکه با اصوات گفتاری تداخل داشته باشد بشنود، جایگاه های صوتی انواع صداها را یاد گرفته و در نهایت از تقویت بیش از حد و آسیب زننده خودداری شود. همانطور که می بینید با توجه به اینکه کودک پس از تنظیم نمی تواند وضعیت شنوایی خود را برای شنوایی شناس شرح دهد نیاز است تا با بهره گیری از علم و تجربه و همینطور بررسی و پایش مداوم، بهترین تنظیم را برای کودک انجام داد.

تنظیم سمعک برای کودکان

سمعک مخصوص اطفال و کودکان در برند های مختلف

معمولا سمعک های کودکان مدل های پشت گوشی هستند؛ چرا که قدرت پوشانندگی لازم را داشته و کار با آن نیز راحت تر است. برخی از برندهای سمعک محصولات مخصوص کودکان تولید می کنند و برخی دیگر نیز سمعک های زیادی مناسب کودکان و نوزادان دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

سمعک زیمنس مخصوص کودکان

سمعک زیمنس یا سیگنیا ویژگی های اختصاصی زیادی را برای کودکان و نوزادان در مدل های مختلف خود به کار گرفته است. مثلا سمعک  insio یک مدل داخل گوشی مناسب برای نوجوانان است. همینطور مدل Nitro یک سمعک پشت گوشی قدرتمند برای کودکان و نوزادان دارای کم شنوایی شدید تا عمیق است و سمعک motion می تواند گزینه مناسبی برای کودکان دارای افت شنوایی کمتر باشد. بیشتر مدل های سمعک سیگنیا به قابلیت ورودی صوتی مستقیم مجهز هستند که کار را برای کودک در کلاس های درس آسان تر می کند. کیفیت ساخت و دوام بالا و همینطور کیفیت و شفافیت صدا از ویژگی های بارز سمعک زیمنس برای کودکان و نوزادان است.

سمعک زیمنس برای کودکان

سمعک اتیکن برای کودکان

سمعک مخصوص اطفال و کودکان در برند اتیکن مدل های Sensei و Sensei SP است که برای جبران نیازهای شنوایی از نوزادان تا نوجوانان طراحی شده است. با کمک پهنای باند عریض و قابلیت های سمعک اتیکن مانند پلتفرم BrainHearing  کودک می تواند انرژی و تمرکز بیشتری را روی یادگیری گذاشته و کمتر نگران ورودی های صوتی ناخواسته و درک گفتار باشد. اتیکن سمعک مخصوص کودکان خود را در رنگ های متنوع و جذاب زیادی عرضه می کند.

سمعک اتیکن مخصوص کودکان و نوزادان

سمعک های فوناک مخصوص اطفال

سمعک فوناک یکی از برند هایی است که برای کودکان و اطفال به صورت ویژه سمعک تولید کرده است. سمعک مدل نایدا یکی از تولیدات شرکت فوناک است که برای مدت طولانی توسط بسیاری از کودکان کم شنوا مورد استفاده قرار گرفته و برای آن ها نام آشنایی محسوب می شود.

جدیدترین سمعک مخصوص اطفال که توسط فوناک عرضه شده است مدل Sky Q است. این مدل در رنگ های مختلف و با ویژگی های ظاهری جذاب برای کودکان و همینطور با قدرت و دقت پردازشی بالا عرضه می شود. با کمک میکروفون roger و قابلیت سمعک فوناک می توان مستقیما صدای معلم را در گوش کودک پخش کرد و قدرت یادگیری وی را چند برابر کرد. این سمعک مخصوص کودکان در قدرت های پوششی متنوع و مناسب برای انواع کم شنوایی طراحی شده است.

سمعک کودکان فوناک

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

سمعک مخصوص کودکان ریساند

مدل مخصوص سمعک ریساند برای کودکان سمعک Up Smart است. البته از دیگر سمعک های پشت گوشی این برند هم می توان برای کودکان استفاده کرد اما ویژگی های زیادی مخصوص نوزادان تا نوجوانان در این سمعک ریساند تعبیه شده است. تمامی محصولات برند ریساند ضد آب بوده و پوشش نانو دارند که این قابلیت برای کودکان در حال بازی و فعالیت و در مدرسه بسیار مفید است. چراغ LED سمعک کودکان باعث می شود تا سوت کشیدن سمعک از دید والدین و مربی دور نمانده و با کمک قابلیت های اتصالی گسترده، سمعک می تواند به امکانات کلاس و سیستم های مولتی مدیا متصل شود و تجربه شنوایی دقیق و واضح را برای کودک محصل ایجاد کند.

سمعک ریساند مخصوص کودکان

سمعک ویدکس برای نوزادان

سمعک ویدکس محصولات زیادی را برای رده های مختلف سنی و افت های مختلف کم شنوایی عرضه کرده است. برخی از این این مدل ها علاوه بر استایل پشت گوشی در مدل رسیور داخل مجرا هم عرضه شده اند که برای کودکان خاصی می تواند مفید باشد. سمعک مخصوص کودکان ویدکس برای کم شنوایی های عمیق مدل Power 19 و FUSION است. برای کم شنوایی های کمتر اطفال می توان از سمعک های Passion و  Micro که ظاهر کوچک تری دارند استفاده کرد. از سمعک های رسیور داخل مجرا که توسط ویدکس تولید شده و برای کودکان قابل استفاده است می توان به مدل BABY اشاره کرد.

سمعک ویدکس مخصوص نوزادان

سمعک استارکی مخصوص کودکان و اطفال

استارکی آمریکا محصولات کمک شنوایی متنوع و بسیار به روز تولید می کند و جدیدا تیم تحقیقات پیشرفته ای را برای سمعک مخصوص اطفال ایجاد کرده است و ویژگی های مخصوص نوزادان و کودکان به مدل های Z،  2، Wi، X و Ignite استارکی اضافه شده اند. از امکاناتی که در سمعک های مخصوص کودکان برند استارکی دیده می شود DAI یا ورودی صوتی مستقیم، قابلیت حفظ و ارتقاء سیگنال گفتاری و قابلیت کنترل سمعک از طریق موبایل برای مربی و والدین است.

بهترین نوع سمعک برای کودکان

بهترین سمعک برای اطفال سمعک هایی هستند که دارای چندین ویژگی باشند. این سمعک ها باید دارای امکانات تنظیمی ویژه کودکان در نرم افزار باشند. برخی برندها از برنامه های آماده که بر اساس سن کودک مشخص می شود در نرم افزار استفاده می کنند که به مرور تغییر داده می شود. سمعک نوزاد باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند و در صورت امکان از پوشش ضد آب و نانو بهره ببرد. علاوه بر این بهترین سمعک برای کودکان باید بتواند سیگنال های گفتاری را از نویز ناخواسته جدا کند بدون اینکه دیگر سیگنال های محیطی مفید تحت تاثیر قرار بگیرد. کودکان علاوه بر گفتار باید از سیگنال های محیطی مفید هم به میزان کافی استفاده کنند بدون اینکه سر و صدای ناخواسته در شنیدن آن ها تداخل ایجاد کند. باید برای کودکان از سمعک هایی استفاده شود که دارای قفل درب باتری باشند. بهتر است سمعک مخصوص نوزادان قابلیت تست ویژگی های آکوستیکی مجرای گوش را داشته باشد و بر اساس آن تقویت ارائه شده را تنظیم کند.

سمعک بلوتوثی کودکان

سمعک هوشمند وایرلس برای کودکان

سمعک هوشمند برای کودکان بهترین گزینه است. این سمعک ها به طور اتوماتیک در محیط های مختلف تغییر برنامه داده و بر اساس آن تنظیمات سمعک را تغییر می دهند. البته این ویژگی ها در ابتدای تنظیم توسط ادیولوژیست غیرفعال می شود تا ورودی های صوتی طبق برنامه به کودک ارائه شود.  از قابلیت هایی که توسط سمعک هوشمند برای اطفال فراهم می شود می توان به امکان دریافت اصوات از طریق سیستم وایرلس، اتصال به برنامه های موبایل و ریموت کنترل، سیستم حذف پیشرفته نویز محیطی، سیستم سرکوب فیدبک و سوت سمعک، قابلیت اتصال به سیستم FM، ظاهر کوچک و ظریف به لطف تکنولوژی پیشرفته و استفاده از قطعات کوچک تر و دیگر موارد اشاره کرد.

سمعک هوشمند وایرلس برای کودکان

سمعک نامرئی برای کودکان

بسیاری از والدین در برخورد با کم شنویی کودک و نیاز به استفاده از سمعک، مسئله نامرئی بودن و مخفی بودن سمعک را بیان می کنند. از چندین نظر می توان استفاده از سمعک های نامرئی را برای کودکان منع کرد. در درجه اول برای ساخت سمعک نامرئی به یک فضای حداقل در مجرای گوش نیاز است که این فضا در گوش نوزادان و کودکان فراهم نیست. در درجه دوم سمعک نامرئی قدرت کافی برای تقویت صدا را ندارند و این امر برای کودک بسیار حیاتی و ضروری است که صدا ها را به وضوح بشنود و آن ها را پردازش کند. همچنین گوش نوزادان و کودکان دائماً در حال رشد است، بنابراین اگر بخواهیم برای کودکان از سمعک نامرئی استفاده کنیم می بایست هر چند وقت یکبار پوسته سمعک را تعویض کنیم. همینطور سایز کوچک و مینیاتوری سمعک نامرئی می تواند احتمال گم شدن آن را بیشتر کند. سمعک پشت گوشی می تواند به راحتی توسط والدین در داخل گوش گذاشته و بیرون آورده شود که این امکان در مدل نامرئی وجود ندارد. در نهایت می توان گفت که سمعک نامرئی برای نوزادان و کودکان اصلا انتخاب مناسبی نیست اما با رشد کودک و رسیدن به سن 15 تا 18 سالگی و در صورت وجود شرایط مناسب می توان به سمعک داخل گوشی روی آورد.

دقت داشته باشید که مهم ترین مسئله در زمینه کودک کم شنوا، قابلیت صوتی مناسب و دریافت کلیه اصوات مورد نیاز است. متاسفانه برخی از والدین به جای تمرکز روی این مورد تمام تلاش خود را می کنند تا سمعک کودک نامرئی و مخفی باشد. قدرت محدود سمعک های نامرئی برای کودکان باعث می شود تا دامنه دریافت صوتی کودک به حداقل رسیده و نتواند از کلیه اطلاعات مورد نیاز برای رشد و توسعه زبان بهره ببرد. امکان گم شدن و مفقود شدن سمعک های نامرئی کوچک و داخل گوشی برای کودکان بسیار زیاد است و در برخی موارد حتی ممکن است سمعک توسط کودک بلیعده شده و مشکلات خطرناک تری را به همراه داشته باشد. همینطور بسیاری از وسایل جانبی سمعک و اکسسوری های کاربردی برای کودکان در صورت استفاده از سمعک نامرئی قابل استفاده نیستند زیرا فضای کوچک سمعک امکان تعبیه قطعه وایرلس در سمعک را نمی دهد. به جای تمرکز روی نامرئی و مخفی بودن سمعک لازم است تا با انتخاب سمعک پشت گوشی با قدرت و امکانات مناسب، امکانی فراهم شود تا کودک دوره زبان آموزی حساس خود را با دریافت کلیه اصوات محیطی و سیگنال های گفتاری به خوبی پشت سر بگذارد تا در آینده نقصی در زبان و گفتار وی مشاهده نشود. با افزایش سن کودک به سن مدرسه و با گسترش زبان و گفتار و همینطور توانایی نگهداری و مراقبت از سمعک می توان کم کم به سمت سمعک های داخل گوشی ( در صورت پاسخگو بودن قدرت پوششی) و سمعک های کوچک تر حرکت کرد تا کودک در محیط مدرسه نیز مشکل خاصی نداشته باشد. با تهیه سمعک های داخل گوشی بزرگتر می توان با کمک وسایل جانبی دریافت صوتی در کلاس را بسیار بهبود بخشید تا کودک به دلیل کم شنوایی خود با مشکل در کلاس درس و افت تحصیلی مواجه نشود.

سمعک نامرئی برای کودکان

سمعک پشت گوشی برای کودکان

سمعک پشت گوشی برای کودکان با توجه به عوامل متعدد بهترین و مطمئن ترین انتخاب محسوب می شود. معمولا کودکان و نوزادانی که وجود افت شنوایی در آن ها تایید می شود نیاز به استفاده از سمعک پشت گوشی دارند. سمعک پشت گوشی برای نوزادان و اطفال مزیت های زیادی دارد. قدرت در سمعک های BTE برای کودکان مناسب است و با توجه به قدرت های مختلف این مدل سمعک امکان استفاده برای طیف وسیعی از کم شنوایی ها از متوسط تا شدید تا عمیق و عمیق وجود دارد. سمعک پشت گوشی از دوام و کیفیت ساخت مطمئن تری برخوردار است و امکان استفاده از پوشش ضدآب در آن وجود دارد. به همین دلیل برای کودکان که سمعک به طور مکرر در معرض خرابی قرار دارد بهتر است. از دیگر مزیت های سمعک پشت گوشی برای اطفال می توان به امکان اتصال به لوازم جانبی و همینطور تعبیه ویژگی های کاربردی مانند سیستم اف ام و ورودی مستقیم صوتی اشاره کرد که در سایر مدل ها این امکان فراهم نیست. همینطور می توان در سمعک پشت گوشی اطفال از قفل درب باطری استفاده کرد تا کودک نتواند باطری سمعک را خارج کند. بعلاوه سمعک پشت گوشی با قالب روی گوش کودک قرار می گیرد. این قالب با توجه به ابعاد مجرای گوش نوزاد ساخته شده و با بزرگ تر شدن کودک می توان به سادگی قالب را تعویض کرد و نیازی به تعویض خود سمعک نیست. به همین دلیل بهترین انتخاب برای سمعک کودکان، پشت گوشی یا بی تی ای است.

سمعک داخل گوشی برای کودکان

سمعک داخل گوشی برای کودکان و اطفال محدودیت های زیادی دارد. معمولا برای کودکان تجویز سمعک داخل گوشی در سنین پایین تر از 10 سال و در مواردی بالاتر، ممنوعیت دارد. سمعک داخل گوشی در اکثر موارد نمی تواند قدرت مورد نیاز کودک برای تقویت شنوایی را اعمال کند. از دیگر محدودیت های سمعک داخل گوشی برای اطفال باید به ظریف بودن سمعک و امکان گم شدن و آسیب به آن اشاره کرد. سمعک داخل گوشی بر اساس قالب گوش کودک ساخته می شود. در سنین پایین رشد مجرای گوش سریع است و با تغییرات لازم است هر چند ماه یکبار پوسته سمعک تعویض شود تا کودک با سوت سمعک مواجه نشود. از دیگر دلایل عدم استفاده از سمعک داخل گوشی برای اطفال، نبود امکان اتصال به منابع صوتی و ویژگی های همراه است که باعث محدودیت در دریافت صوتی برای کودک می شود. سمعک داخل گوشی را می توان در سنین بالاتر برای کودک تهیه کرد تا بتواند از سمعک نگهداری و مراقبت کند.

سمعک ضد آب برای کودکان

یکی از قابلیت هایی که سمعک های مخصوص کودکان باید داشته باشند پوشش ضد آب است. کودکان بازیگوش بوده و در اکثر موارد مراقب سمعک خود نیستند. بنابراین باید از سمعک هایی استفاده شود که در برابر عوامل آسیب رسان مقاوم باشند. یکی از مواردی که می‌ تواند به سمعک ها آسیب وارد کند نفوذ رطوبت و آب به داخل آن است. بنابراین بهتر است برای کودکان از سمعک ضد آب استفاده شود تا نیاز به تعمیرات و تعویض سمعک کودک به حداقل برسد.

سمعک ضدآب برای کودکان

سمعک شارژی کودکان

سمعک شارژی هم می تواند برای کودکان مفید باشد. استفاده از سمعک های شارژی امکان قورت دادن باتری سمعک توسط کودک را به صفر می رساند. همچنین هزینه خرید باتری را حذف کرده که در طولانی مدت می تواند برای والدین به صرفه تر باشد. سمعک های شارژی غالبا هوشمند بوده و قابلیت شناسایی محیط های مختلف و تنظیم بر اساس آن ها را برای کودکان فراهم می ‌کند. با خرید این مدل سمعک برای کودک خود، هنگام خواب سمعک را به شارژر متصل کرده و صبح آن را روی گوش کودک می گذارید.

قیمت سمعک مخصوص کودکان

قیمت سمعک برای کودکان بستگی به عوامل زیادی دارد. از آنجایی که سمعک های معمولی برای اطفال مناسب نیستند بنابراین هزینه سمعک مخصوص کودکان مقداری بیشتر است. بر این اساس حداقل قیمت سمعک برای کودکان 5 تا 7 میلیون تومان است. مقاومت و کیفیت ساخت، برند تولید کننده، مدل سمعک، قابلیت‌ ها و تکنولوژی و... بر هزینه خرید سمعک مخصوص کودکان موثر هستند.

قیمت سمعک برای کودکان و اطفال از موارد مهمی است که هنگام خرید سمعک باید به آن توجه داشت. همانطور که اشاره شد لازم است تا سمعک کودکان از تکنولوژی های پیشرفته برای دریافت و اصوات برخوردار باشد. معمولا قیمت سمعک های پیشرفته گران تر و بیشتر است. همینطور کمپانی های سازنده سمعک الگوریتم های صوتی پیشرفته و تکنولوژی های به روز خود را برای استفاده هر چه بیشتر در سمعک های اطفال قرار می دهند. بعلاوه فناوری های زیادی را نیز برای سمعک های نوزادان و کودکان توسعه داده و در برخی کمپانی های سمعک های مخصوص کودکان تولید می شود. قیمت سمعک کودکان با تکنولوژی مناسب و پیشرفته معمولا از حدود 7 میلیون تومان آغاز می شود. قیمت سمعک نوزادان با وجود برخی تکنولوژی ها بیشتر می شود. از تکنولوژی هایی که هزینه خرید سمعک برای نوزادان و اطفال را بیشتر می کند می توان به تراکم فرکانسی، قابلیت وایرلس و اتصال به منابع صوتی، پلتفرم پردازشی پیشرفته، قابل شارژ بودن، ضد آب بودن و... اشاره کرد. برند سمعک هم از دیگر موارد موثر در قیمت سمعک برای کودکان است. برخی برندها که محصولات اختصاصی کودکان دارند مانند ویدکس، ریساند و فوناک هزینه بیشتری را به خود اختصاص می دهند. سطح قدرتی و مدل سمعک هم می تواند به میزان کمتری هزینه لازم را تغییر دهد. برخی ویژگی های اضافه در سمعک کودکان مانند ورودی مستقیم صوتی و اف ام هم می تواند قیمت را بیشتر کند.

قیمت سمعک مخصوص کودکان و نوزادان

ارزان ترین سمعک کودکان

ارزان ترین سمعک ها برای کودکان محصولات سوپر پاور دیجیتریم و دیجیتال پایه هستند و در مواردی استفاده می شود که از لحاظ مالی واقعا با محدودیت مواجه باشیم. چرا که پردازش درست سمعک و قابلیت تنظیمی مناسب از مهم ترین مسائل در انتخاب سمعک کودکان است و اکیدا توصیه می شود سمعک برای نوزادان و اطفال حتما از رده دیجیتال به بالا انتخاب شود. از جمله سمعک های ارزان برای کودکان که در موارد کم شنوایی های شدید تا عمیق و بالاتر قابل استفاده است محصولات دیجیتریم پر قدرت ریساند MATCH، سمعک دیجیتال AM STF و سمعک دیجیتال ARENA رکستون است. در برخی موارد نیز کودک دارای افت شنوایی عمیق لازم است قبل از کاشت حلزون به مدت حداقل 6 ماه از سمعک استفاده کند تا وضعیت شنوایی در این مدت بررسی و پایش شده و تصمیم نهایی برای کاشت حلزون گرفته شود. در این دوره هم می توان از این سمعک ها استفاده کرد تا هزینه زیادی برای والدین کودک کم شنوا به دنبال نداشته باشد. توصیه می شود والدینی که کودکشان از سمعک استفاده کرده و اکنون کاشت حلزون شده است، سمعک بلا استفاده را به ادیولوژیست سپرده تا برای سایر کودکان که بضاعت کمتری دارند به طور رایگان تنظیم شده و مورد استفاده قرار گیرد.

نکاتی که هنگام خرید سمعک برای کودکان باید مد نظر داشت

ادیولوژیست یا شنوایی شناس در حین تجویز سمعک برای نوزادان و اطفال کلیه تست های استاندارد و کلیه موارد لازم را اجرا خواهد کرد و بهترین سمعک را با توجه به شرایط شنوایی و رشدی کودک تجویز خواهد کرد. در حین خرید سمعک برای کودک یا نوزاد بهتر است موارد زیر مورد توجه واقع شود.

ضرورت سمعک دو گوشی برای کودک

بیشتر موارد کم شنوایی مادرزادی و بدو تولد نوزادان در هر دو گوش رخ می دهد. اگر هر دو گوش کودک دچار کم شنوایی باشند حتماً باید در هر دو گوش از سمعک استفاده شود. برای یادگیری کامل زبان و گفتار و شکل گیری ارتباطی کودک باید سیگنال های صوتی به وضوح و از طریق هر دو گوش به وی برسد. اگر تنها برای یک گوش کودک سمعک تجویز شود علاوه بر کاهش کیفیت و شدت صوتی و از بین رفتن درک گفتار، گوش دیگر دچار محرومیت صوتی و به مرور از دست دادن کارایی خود می شود. توجه داشته باشید که در کودکان حتی اگر کم شنوایی جزئی باشد باید از سمعک استفاده شود و این حساسیت به دلیل نقش بسیار مهم شنوایی در یادگیری گفتار و زبان نوزاد است.

سمعک دوگوشی برای کودکان

آموزش نگهداری از سمعک

والدین می بایست قبل از خرید سمعک آموزش ببینند که چگونه از آن نگهداری کنند. ادیولوژیست روش صحیح تعویض باتری، تمیز کردن سمعک، جاگذاری روی گوش و اصول کارکرد سمعک کودک را به پدر و مادر آموزش می دهد. اگر سوالی درباره سمعک کودک خود دارید حتما از شنوایی شناس بپرسید.

تهیه وسایل جانبی مناسب برای سمعک کودک

در صورت لزوم والدین باید لوازم جانبی را برای سمعک نوزاد تهیه کنند. این وسایل شامل ریموت کنترل، میکروفون تقویت صدا و باتری سمعک هستند. در صورت لزوم شنوایی شناس از پدر و مادر می خواهد که این لوازم را برای کودک تهیه کنند. در روزهای اول نیاز کمتری به اکسسوری های سمعک وجود دارد اما در ادامه و آغاز روند آموزش و تحصیل می توان استفاده بسیار موثری از آن ها برای ارتقای عملکرد کودک داشت.

تاریخ تنظیم مجدد سمعک

بر خلاف بزرگسالان کودکان دوره عادت پذیری ندارند زیرا عصب گوش آن ها هنوز شکل نگرفته و تجربه شنیداری ندارند. بنابراین باید به طور منظم و در مدت زمان کمتری تنظیم مجدد سمعک برای آن ها انجام شود. پدر و مادر بیمار باید سر وقت برای تنظیم سمعک مراجعه کنند. توصیه می شود تنظیم سمعک توسط بهترین متخصص شنوایی سنجی و سمعک کودکان انجام شود.

نکاتی که والدین درباره سمعک کودک خود باید بدانند

در هنگام تحویل و تنظیم سمعک برای کودک، کلیه آموزش های لازم به والدین کودک داده می شود و آنها برای استفاده مناسب کودک از سمعک آماده می شوند. با این حال بهتر است مواردی را مد نظر قرار داد.

نکات استفاده از سمعک برای کودکان

از اصلی ترین چالش های والدین در مورد سمعک کودکان به ویژه نوزادان کوچک تر این است که سمعک را روی گوش تحمل نکرده و آن را در می آورد. نگه داشتن سمعک روی گوش کودکان ممکن است چالش برانگیز باشد. برای اینکه کودک سمعک خود را مرتبا از گوش خارج نکن چند راه حل می توان در نظر گرفت. برای نگه داشتن سمعک روی گوش می توان از هدبند مخصوص که سمعک را محکم نگه می دارد استفاده کرد. بهتر است گذاشتن و روشن کردن سمعک در حین بازی کودک و زمانی که مشغول است و حواسش پرت است انجام شود تا کمتر با مقاومت روبرو شوید. گیره های مخصوص سمعک هم با متصل شدن به سمعک و لباس کودک محکم شده و در صورت برداشتن سمعک از گوش سمعک گم نشده و خراب نمی شود. به طور کلی کودک در هنگامی که حال خوبی دارد مقاومت کمتری نشان می دهد. این حالت می تواند در زمان بازی کردن، در آغوش گرفتن، بعد از غذا و سایر مواقع باشد. از این زمان ها برای گذاشتن و روشن کردن سمعک استفاده کنید. با نشان دادن سمعک و لمس کودک می توان حس آشنایی بیشتری نسبت به سمعک برای وی ایجاد کرد و به این ترتیب کودک تمایل بیشتری برای استفاده نشان می دهد.

کودکان نمی توانند احساس و و ضعیت خود را در استفاده از سمعک بیان کنند و در صورت بروز مشکل در سمعک این وظیفه والدین است تا آن را شناسایی کنند. به همین منظور لازم است چک لیست برای بررسی روزانه سمعک فراهعم شود. بررسی باتری، وضعیت تیوب، سوت کشیدن سمعک، روشن بودن سمعک و قرار گرفتن درست قالب در مجرای گوش از مواردی است ک باید مد نظر قرار گرفته شده و توسط متخصص شنوایی به شما آموزش داده می شود. بررسی تمیز بودن سمعک و قالب و همینطور باز بودن مجرای صوتی آن از مواردی است که باید چک شود. پایش و بررسی و تحت نظارت قرار دادن عکس العمل نوزاد به صدا از دیگر موارد مهم برای والدین است و باید در صورت دیدن تغییر یا کاهش حساسیت به اصوات به شنوایی شناس اطلاع داده شود.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • قدیری زهرا

    سلام بچه من حدودا یک سالشه و تشخیسص کم شنوایی دادن براش در حد 70 درصد.لازمه ک سمعک هوشمند وایرلسی براش بخریم؟

    مدیر سایت

    با سلام. تجویز سمعک هوشمند و قابلیت وایرلس برای کودک در این سن نیاز به بررسی های بیشتر داره تا لزومش اثبات بشه. لطفا مدارک رو برای ما بفرستید تا مناسب ترین قیمت و پیشرفته ترین مدل برای دلبند شما تجویز و انتخاب بشه.

    مدیر سایت

    با سلام. تجویز سمعک هوشمند و قابلیت وایرلس برای کودک در این سن نیاز به بررسی های بیشتر داره تا لزومش اثبات بشه. لطفا مدارک رو برای ما بفرستید تا مناسب ترین قیمت و پیشرفته ترین مدل برای دلبند شما تجویز و انتخاب بشه.

  • برزویی

    برای بچه شش ماهه چه سمعکی باید تجویز بشه که اذیت نشه؟ داخل گوشی نمیشه؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. برای اطفال در این سن حتما و حتما تجویز پشت گوشی انجام میشه تا هم از قدرت و دریافت درست صدا اطمینان حاصل بشه و هم استفاده از اون برای کودک امکان پذیر باشه. لطفا مدارک و نتایج آزمون ها رو برای ما ارسال کنید تا درباره مدل و برند هم توضیحات لازم خدمتتون داده بشه.

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس