بیماری منیر چیست و چه علائم و راههای درمانی دارد؟

بیماری منیر چیست و چه علائم و راههای درمانی دارد؟

بروز رسانی : ۱۳ دی ۱۴۰۲

بیماری منیر یکی از اختلالات گوش داخلی است که در اثر افزایش فشار مایع اندولف ایجاد می شود. افراد دارای این بیماری علائمی نظیر سرگیجه، بی تعادلی، وزوز گوش و کم شنوایی یکطرفه را نشان می دهند. در برخی موارد این علائم به شدت آزاردهنده است. در این مطلب به تفسیر بیماری منیر، دلایل و راه های درمان آن می پردازیم.

بیماری منیر چیست؟

بیماری منیر نوعی اختلال در گوش داخلی است که باعث سرگیجه شدید، زنگ گوش یا وزوز گوش، کم شنوایی و احساس پر بودن یا احتقان در گوش می شود. منیر در واقع نوعی التهاب در گوش داخلی انسان است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. تجربیات بیماران منیر متفاوت است و علائم همه افراد یکسان نیست.

علائم بیماری منیر چیست؟

اصلی ترین علائم بیماری منیر کم شنوایی یکطرفه در فرکانسهای پایین، وزوز گوش، حملات سرگیجه و سقوط ناگهانی و احساس پر بودن گوش است. بیماری منیر معمولاً ابتدا در یک گوش مشاهده می شود. حملات سرگیجه ممکن است به صورت ناگهانی یا مدت کوتاهی پس از وزوز گوش یا کم شنوایی ظاهر شود.

برخی از افراد حملات منفرد و ناگهانی از سرگیجه را که فاصله زمانی آن ها از یکدیگر نسبتا طولانی می باشد، تجربه می کنند. برخی دیگر ممکن است طی چند روز بسیاری از حملات را در فواصل زمانی نزدیک به هم تجربه کنند. دربرخی از مبتلایان به بیماری منیر، سرگیجه آنقدر شدید رخ می دهد که این افراد تعادل خود را از دست داده و نقش بر زمین می شوند که به این رخداد در اصطلاح  "حملات سقوط یا افتادن" گفته می شود. بیماری منیر می تواند در هر سنی بروز کند، اما به احتمال  بیشتری در بزرگسالان بین 40 تا 60 سال اتفاق می افتد. برخی منابع سن ابتلا به بیماری منییر را 20 تا 60 سالگی می دانند.

بیماری منیر چیست؟

دلایل بیماری منیر

علائم بیماری منیر در اثر تجمع مایعات در محفظه گوش داخلی (لابیرنت) ایجاد می شوند. لابیرنت حاوی اندام های تعادل (مجاری نیم دایره ای) و شنوایی (حلزون) می باشد.

این محفظه (لابیرنت) دو بخش دارد: لابیرنت استخوانی و غشایی. بخش غشایی پر از مایعی به نام اندولنف است که در اندام های تعادل، گیرنده ها را با حرکت بدن تحریک می کند؛ سپس گیرنده ها سیگنال هایی را درباره وضعیت و حرکت بدن به مغز ارسال می کنند.

در حلزون مایعات در پاسخ به ارتعاشات صوتی فشرده شده و به این ترتیب سلول های حسی تحریک و سیگنال هایی را به مغز می فرستند.

در بیماری منیر تجمع اندولنف در لابیرنت با تعادل نرمال و سیگنال های شنوایی بین گوش داخلی و مغز تداخل می کند. این ناهنجاری باعث بروز سرگیجه و سایر علائم بیماری می شود.

علت بیماری منیر و علائم آن

نظریه‌های بسیاری در مورد این که چه اتفاقاتی منجر به بیماری منیر می شود وجود دارد، اما هیچ پاسخ قطعی برای آن در دسترس نیست.

برخی از محققان فکر می کنند که بیماری منیر نتیجه انقباض در رگ های خونی است، مشابه مواردی که باعث سردردهای میگرنی می شود. برخی دیگر تصور می کنند که این بیماری می تواند نتیجه عفونت های ویروسی، آلرژی ها یا واکنش های خود ایمنی باشد. از آنجا که به نظر می رسد بیماری منیر در خانواده ها وجود دارد، می توان گفت این اختلال می تواند نتیجه تغییرات ژنتیکی باشد که باعث اختلال در حجم یا تنظیم مایع اندولنف می شود.

تشخیص بیماری منیر

تشخیص بیماری منیر و درمان آن اغلب توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. اما هیچ آزمایش قطعی یا علامت مشخصی وجود ندارد که بتوان از آنها برای تشخیص استفاده کرد. البته با استفاده آزمایش الکتروکوکلئوگرافی (EcochG) که توسط شنوایی شناس انجام می شود، می توان بسیاری از افراد دارای این بیماری را شناسایی کرد. تشخیص بیماری بر اساس سابقه پزشکی و برخی از علايم که چند مورد از آن ها در ادامه عنوان شده است صورت می گیرد.

  • رخ دادن دو یا چند مرتبه حملات سرگیجه برای حداقل هر 20 دقیقه یک بار 
  • وزوز گوش
  • کم شنوایی موقت و یک طرفه
  • احساس پر بودن در گوش

برخی از پزشکان برای تعیین میزان افت شنوایی ناشی از بیماری منیر، آزمایش شنوایی را توصیه می کنند. همچنین برای بررسی فشار گوش داخلی از آزمایش الکتروکوکلئوگرافی استفاده می شود. پزشک برای رد بیماری های دیگر ممکن است انجام MRI  و یا CT را به بیمار توصیه کند.

آدرس: میدان ونک، ابتدای حقانی، نرسیده به چهارراه جهان کودک، ساختمان پزشکان 38، طبقه اول واحد 104 مرکز شنوایی حس دوم

نوبت دهی حضوری و آنلاین:

02188871085       02188871589

09354353539      09129358402

نظر یا سوال داری؟ اینجا کلیک کن و برو پایین همین صفحه سوالتو بپرس

تشخیص بیماری منیر

درمان بیماری منیر

بیماری منیر هنوز درمانی ندارد، اما پزشک ممکن است برخی از روش های درمانی زیر را برای کمک به مقابله با این بیماری توصیه کند.

داروهای درمان منیر

ناتوان کننده ترین علامت بیماری Meniere، سرگیجه است. داروهای تجویز شده مانند مكلزین، دیازپام، گلیكوپیرولات و لورازپام می تواند به تسكین سرگیجه و کوتاه شدن حملات كمك كند.

محدودیت نمک و دیورتیک ها

محدود کردن نمک در رژیم غذایی و همینطور مصرف داروهای ادرارآور به برخی از افراد کمک می کند. کاهش مقدار مایعات بدن سرگیجه را کنترل می کند. این روش درمانی ممکن است به کاهش حجم مایعات و فشار در گوش داخلی کمک کند.

درمان شناختی منیر

درمان شناختی نوعی گفتگو درمانی است که به افراد کمک می کند تا بر نحوه تفسیر و واکنش خود بر تجربیات زندگی تمرکز کنند. برخی افراد دریافتند که شناخت درمانی به آنها کمک می کند تا بهتر با ماهیت غیر منتظره بودن حملات کنار آمده و اضطراب خود را در مورد حملات آینده کاهش دهند.

تزریق به گوش میانی برای درمان بیماری منیر

تزریق آنتی بیوتیک جنتامایسین در گوش میانی، به کنترل سرگیجه کمک می کند. اما خطر کم شنوایی را بالا می برد زیرا جنتامایسین می تواند به سلول های موئی گوش داخلی که به شنیدن کمک می کند آسیب برساند. بعضی از پزشكان به جای آن كورتيكواستروئيد تزريق می كنند، كه اغلب به كاهش سرگيجه كمك می كنند و هيچ خطری برای كم شنوايی ندارند.

درمان پالس فشاری

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به تازگی وسیله ای را برای بیماری منیر تأیید کرده است که در گوش خارجی قرار گرفته و پالس های فشار هوا را به صورت متناوب به گوش میانی ارسال می کند. به نظر می رسد این پالس های فشاری در نهایت روی مایع اندولنف تاثیر گذاشته و از بروز سرگیجه جلوگیری کنند.

جراحی برای بیماری منیر

جراحی معمولا زمانی توصیه می شود که هیچ یک از درمان های دیگر نتوانند سرگیجه را تسکین دهند. برخی از عمل های جراحی برای فشرده سازی کیسه اندولنفاتیک انجام می شود. یکی دیگر از جراحی های ممکن، برش عصب دهلیزی است، هرچند که این اتفاق کمتر رخ می دهد.

روش های جایگزین

اگرچه دانشمندان استفاده از برخی از روشهای درمانی جایگزین را در معالجه بیماری منیر مورد مطالعه قرار داده اند، اما هنوز هیچ مدرکی مبنی بر اثربخشی چنین درمانی مانند طب سوزنی یا طب فشاری، تای چی یا مکمل های گیاهی مانند gingko biloba، نیاسین یا ریشه زنجبیل وجود ندارد. اگر از روش های درمانی جایگزین استفاده می کنید حتماً به پزشک خود بگویید، زیرا بعضی اوقات می توانند تأثیر داروهای معمولی را تحت تأثیر قرار دهند.

رژیم غذایی بیماری منیر

برای بیماری منیر درمان قطعی وجود ندارد ولی با درمان های جانبی و تقویتی می توان جنبه های آزار دهنده بیماری را کاهش داده و کنترل کرد. این بیماری به جریان مایعات در بدن و سیستم گردش خون بستگی زیادی دارد. لذا رژیم غذایی برای بیماری منیر باید روی موارد زیر تمرکز داشته باشد.

  • کاهش میزان موادی که باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود
  • افزایش موارد ادرار آور و کاهش حجم مایعات بدن
  • کاهش میزان موادی که جریان خون را محدود می کنند
  • کاهش میزام موارد غذایی که علائم بیماری را تشدید می کند

رژیم غذایی که اهداف بالا را اجرا کند شامل موارد زیر است.

  • تا حد امکان بصورت مداوم غذا بخورید و هیچ گاه بیش از چهار ساعت بین وعده هایتان فاصله نیندازید.
  • از موادی مانند قهوه، چای، نوشیدنی های انرژی زا، شکلات و قرص های لاغری پرهیز کنید. کافئین با تحریک سیستم عصبی، علائم منیر را تشدید می کند.
  • رژیم غذایی خود را کم نمک نگه دارید. نمک باعث افزایش احتباس مایعات و تشدید مشکل می شود.
  • سس و طعم دهنده ها را کنار بگذارید، چرا که منبع سدیم هستند. به جای این مواد از آبلیمو، تکه های پرتقال و سرکه استفاده کنید.

گروه درمانی در بیماری منیر

ابتلا به منیر زندگی اجتماعی، فعالیت روزانه و کیفیت کلی زندگی فرد را دچار مشکل می کند. پس بهتر است در این باره با افرادی که مشکل مشابه دارند، مشورت کرده و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید.

با افرادی که مشکل شما را دارند گفتگو کنید. بهترین موقعیت به این منظور، جلسات گروه درمانی است. اعضای گروه می توانند اطلاعات، منابع، حمایت عاطفی و استراتژی های مقابله با مشکل را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. برای پیدا کردن گروه درمانی منیر می توانید با پزشک خود مشورت کنید.

سمعک و بیماری منیر

افراد دچار بیماری منیر معمولا اصوات بلند را بیش از حد شدید و آزار دهنده دریافت می کنند. این مشکل رکروتمنت نام دارد. به دلیل وجود کم شنوایی، اصوات ضعیف دریافت نشده و صداهای بلند به دلیل وجود این مشکل بیش از حد بلند و آزاردهنده شنیده می شود. استفاده از سمعک و تنظیم مناسب آن، اصوات ضعیف را بلند و قابل شنیدن کرده و با سرکوب اصوات بلند از آزاردهندگی آن کم می کند.

مشکل دیگر افراد مبتلا به منیر امکان گوشه نشینی و دوری از اجتماع به دلیل حملات سرگیجه است. اگر این مسئله با کم شنوایی همراه شود باعث تشدید وضعیت می شود. لذا با استفاده از سمعک می توان تا حدودی امکان حضور فعال در اجتماع را فراهم کرده و از تاثیرات منفی روانی منیر بر مبتلایان کاست.

چه چشم اندازی برای افراد مبتلا به منیر وجود دارد؟

دانشمندان تخمین می زنند که از هر 10 نفر 6 نفر یا خود به خود بهبود می یابند یا می توانند با رژیم، دارو یا وسایل کمکی، سرگیجه خود را کنترل کنند. با این حال تعداد اندکی از مبتلایان به منیر فقط با انجام عمل جراحی تسکین می یابند.


این مقاله را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره

email

مطالب مشابه

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک own اتیکن چه ویژگی ها و قابلیت هایی دارد؟ + رده های مختلف آن

سمعک های own اتیکن رده های مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به ویژگی و انواع مدل های آن‌ها بپردازیم.

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی ( انواع اوتیت مدیا) + پیشگیری، درمان و عوارض آن

عفونت گوش میانی از شایع ترین عفونت های گوش است.

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

سمعک اقساطی | وام برای خرید سمعک

کلینیک تخصصی حس دوم امکان خرید سمعک اقساطی را برای کاربران دارای کم شنوایی فراهم کرده است. با استفاده از این شرایط ویژه، امکان استفاده از بهترین سمعک ها برای تمام اقشار جامعه فراهم شده است.

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

بهترین سمعک داخل گوشی سال کدام است؟

سمعک های داخل گوشی همواره مورد نظر افراد دارای افت شنوایی بوده و هست. کمپانی های مختلف در زمینه تولید این مدل رقابت سنگینی دارند. به همین دلیل در این مقاله سه مورد از بهترین سمعک های داخل گوشی در سال 2022 را به شما معرفی می کنیم

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

بسیاری از افراد دارای افت شنوایی برای انتخاب بین سمعک داخل گوشی و پشت گوشی تنها به فاکتور ظاهر و نامرئی بودن سمعک توجه می کنند اما بهتر است برای انتخاب بهتر با مزایا و معایب هر کدام بیشتر آشنا شویم

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

جدیدترین راه درمان کم شنوایی یک طرفه چیست؟

کم شنوایی یک طرفه یکی از معضلات بزرگ برای فرد و ادیولوژیست است زیرا سمعکی که بتواند افت شنوایی عمیق در یک گوش را جبران کند معمولا با نتیجه مناسبی همراه نیست. اما سمعک های جدید کراس برای درمان کم شنوایی یک گوش بسیار جوابگو هستند

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

جدیدترین سمعک های زیمنس چه ویژگی هایی دارند؟

سمعک های جدید زیمنس یعنی نسل AX نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته نسل قبلی یعنی Xperience است و تفاوت های زیادی را برای کاربران به ارمغان آورده است. در این مطلب بیشتر با این نسل سمعک آشنا می شویم

نکات طلایی برای خرید سمعک

نکات طلایی برای خرید سمعک

انتخاب و خرید سمعک مناسب از مواردی است که اکثر افراد اطلاعات زیادی درباره آن ندارند و معمولا در این پروسه دچار سر درگمی می شوند. با ما همراه باشید تا نکات مهم حین خرید و انتخاب مدل مناسب سمعک را برایتان بازگو کنیم

 عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش + درمان، عوارض، علائم و انواع آن

عفونت گوش واژه کلی است که به انواع التهاب در قسمت های مختلف گوش و سیستم شنوایی مربوط می شود. آگاهی از علائم و نشانه ای این عفونت ها به ما کمک می کند تا به موقع برای درمان آن اقدام کنیم

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  • رضایی

    سلام وقت بخیر ،من چند روز پیش احساس پری گوش کردم، پیش دکتر رفتم نوار شنوایی گرفت گفت شنواییت نرماله ولی فشار گوشت بالاست،معاینه هم نرمال بود ،بهم گفتن منیر دارم ،هیچ سرگیجه یا وزوز هم ندارم ، به نظرتون با وجود فقط احساس پری گوش منیر تشخیص قطعیه؟

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر برای تشخیص دقیق منیر باید تست eCHoG انجام بدین. به مراکز شنوایی مراجعه بفرمایید

  • سمیرا

    سلام، من حدود ۴ روز پیش موقعیکه دراز کشیده بودم و داشتم پهلو به پهلو میشدم، اول احساس پرت شدن از بلندی کردم و بعد سرگیجه شدید گرفتم، بعدشم استفراغ ، از اون روز فقط سرگيجه مخصوصا موقع خواب یا خم شدن سراغم میاد، پزشک متخصص هنوز موفق نشدم وقت بگیرم اما پزشک عمومی بتاهیستین داده. آیا من که صدای وزوز و سنگینی گوش ندارم احتمال منیر وجود داره؟!! پزشک عمومی بدون اینکه آزمایش یا روش تشخیصی دیگه ای انجام بدن فقط بر اساس شرح حال خودم این دارو رو داده ولی من میترسم مصرف کنم، خیلی نگرانم و سرگيجه هم چند ساعتی یک بار میاد سراغم

    مدیر سایت

    سلام وقت بخیر به پزشک گوش و حلق و بینی و شنوایی شناس برای آزمون های تشخیصی مراجعه کنید تا با تشخیص درست درمان مناسب براتوت شروع بشه

  • نگین

    سلام من ۲۴ سالمه دو سالی هست که وزوز گوش دارم اما همیشگی نیست زمانی که استرس دارم حسش میکنم نوار گوش و معاینه شدم مشکلی نداشته گوشم .۶ ماه پیش دکتر رفتم برام بتا هیستین نوشت من استفاده نکردم چون با دکتر دیگ گوش و حلق و بینی مشورت کردم گفت منیر نیست و استفاده نکن از قرص.. ۲ ماه پیش به اشتباه ۵ تا قرص بتاهیستین رو استفاده کردم و ممکنه هر ۱۲ ساعت ۲ تاشو خورده باشم ایا ضرری داره؟

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. درباره مصرف داروهای تجویزی باید از متخصص خودتون مشورت بگیرید

  • فروغ بهرامی

    سلام من منیر دارم آیا پرواز با هواپیما مشکل ساز هست یا نه ممنونم

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. ممکن هست در ارتفاعات بالا دچار حملات سرگیجه بشین اما بستگی به مقدار پیشرفت بیماری داره

  • علیرضا

    منم چند وقتیه دچار علایم این بیماری هستم (سرگیجه نسبتا خفیف به همراه صدای زنگ شدن گوش) به دکتر مراجعه کردم بتاهیسیتین داد. با این دارو سرگیجه هام نسبتاً بهتر شد ولی صدای زنگ زدن گوشم خوب نشد. الان واقعا میخوام صمیمانه از دوست عزیز آقای «عباس منتعلی» تشکر کنم که در کامنتشون به داروی جینکو بیلوبا اشاره کرده بودن. من قرص حاوی عصاره این برگ درخت رو خریدم (قرص جینکو تیدی تولیدی شرکت تولید دارو) و استفاده کردم. ظرف حدود یک هفته صدای گوشم مشکلش حل شد. ولی هنوزم مواقعی که غذای نمکی میخورم شدیداً دوباره علایم سرگیجه و صدای گوشم برمیگرده. خواستم به دوستانی که این مشکل رو دارن بگم که غذای نمکی به شدت مضرره برای این بیماری. انشاالله که همه دوستان در صحت و سلامتی باشند.

    علی رضایی

    سلام دوست عزیز شما استفاده کردین ؟ سرگیجه هاتون ام بهتر شد ؟؟

  • علیرضا رحیمی آذر

    هوف منم بیماری منیر دارم از سربازی هم معاف دائم شدم چیکار کنم درمان بشم؟ سرگیجه همیشگی دارم و حس بیناییمو مختل کرده و یجوری تار مانند میبینم و با تمرکز خاصی نمیتونم ی چیزو ببینم چون سردرد میاره. قدرت تمرکزم ازم گرفته

    مدیر سایت

    سلام دوست عزیز. برای اظهار نظر باید مدارک کامل و نتایج آزمایش هاتون رو ارسال بفرمایید

  • عباس منتعلی

    (قابل توجه همه عزیزان که مشکل منیر دارند و دکتر محترم). من فنلاند زندگی میکنم, و 4-5 سال پیش شدیدا دچار منیر شدم, و دکترها گفتند درمان قطعي ندارد. قرص بتاسرک تجویز کردند که تاثیری نداشت. وزوز گوش, ناشنوایی کامل در گوش چب, حالت تهوع و عدم تعادل منو زمینگیر کرده بود. ولی من بدلیل عدم اعتماد به علم دکتر های خودم, بهر دری میزدم, تا اینکه یک داروخانه آزاد گیاهی, قرص ساخته شده از برگ درخت کهن دار (Ginkgo biloba) را پیشنهاد کرد, با شروع مصرف اون, عرض یک هفته وزوز, تهوع,... و عدم تعادل کلا درمان شدند. بعد از مدتی آن قرص هم دیگه توليد نشد. و هر از گاهی سرگیجه سراغم می آمد, و با مصرف 1-2 روز قرص 12 میلیگرم بتاسرک ساکت میشد. تا اینکه برگ خشک کرده درخت کهن دار (Ginkgo biloba) خریدم و هفته ای 1-2 نوبت مصرف کردم, عارضه تموم شد. و مصرف قرص ندارم. و برگ درخت کهن دار هم اینجا ها به راحتی گیر نمیاد. به همین دلیل دوباره منتظر ظهور سرگیجه بودم. ولی دیگه سراغم نیامد. فکر این بودم که علّتش چه میتونه باشه. متوجه شدم ما خانوادگی ماه ها هستش که بدلیلِ خاص شبها قبل خواب یک لیوان چای ترکیبی من درآوردی(روزماری, مرزنگوش و نعناع) مصرف میکنیم. این ترکیبات را بطور جدا جدا تحقیق کردم, که فهمیدم روزماری خون را رقیق میکنه. و باعث تخلیه بهتر گوش داخلی میشه. و الان 3 سالی میشه که هیچ عارضه خاص منیر دیده نشده, و این چای هم هیچ عوارضی نداشته. حتی ما بدلیل شغل پرستاری همسرم, خانوادگی کرونا گرفتیم. و با وجود این چای و یک سری مراقبتهاي مخصوص خانواده. نه بیمارستان رفتم, نه کمک دکتر گرفتیم, نه خوابیدیم. یعنی در حد سرما خوردگی ساده گذراندیم. امیدوارم دکتر محترم این جسارت بنده حقیر را بخشیده, چون قصد فضولی در حرفه شمارا نداشتم, فقط نیتم اشتراک تجربیات خودم بود, بلکه با نظارت و راهنمایی شما دکتر محترم, در خیلی از عزیزان دچار منیر درمان حاصل بشه. بدرود!

    مدیر سایت

    ممنون از نظر خوبتون

    فاطمه محمدی

    مادر من بیماری منیر داره وسرگیجه هاش خیلی شدید شدندهردکتری رفتیم نتونسته بیماری رودرمان کنه. ممنون از راهنماییتون

    زهره

    سلام عزیزم ببخشید الان وز وز گوش ندارید؟ من مدتی هست داخل گوشم زنگ میکشه ولی سر گیجه ندارم هر دکتری رفتم خوب نشدم، آیا رزماری میتونه وز وز گوش رو خوب کنه؟

    علی رضایی

    سلام عباس اقا ایا قرص ک گفتین الان پیدا میشه ؟؟ منم سرگیجه و عدم تعادل دارم و گوشام یکم سنگینه تو رو خدا جواب بدین سه هفته اس روز شب نزاشته برامون ‌ یا باهام تماس بگیرین ۰۹۳۹۶۰۲۶۰۶۱

کلینیک شنوایی و سمعک حس دوم
شماره تماس