مقالات کاشت مو

درد کاشت مو

مشاورین زیبایی جراحان نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با مشاورین زیبایی جراحان کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

یکی از نگرانی‌های اصلی بیماران کاشت مو، درد درحین و بعد از جراحی است. امروزه، با پیشرفت‌های علمی در زمینه روش‌های جراحی و بیهوشی، میزان درد کاشت مو بیماران بسیار کمتر شده است. احساس درد در روزهای بعد از جراحی کاشت مو، بسیار طبیعی است. درد ممکن است در دوره‌های مختلف بسته به‌روش مورد استفاده احساس شود.

درد جراحی کاشت مو در بیماران متفاوت بوده و با تکنیک‌های جراحی مناسب و استفاده از داروهای ضددرد به‌راحتی رفع می‌شود. به طور طبیعی، درد چند روز بعد از جراحی کاهش می‌یابد. بیماران برای کنترل هرچه بهتر درد باید دستورالعمل‌های پزشک را به‌دقت رعایت کنند. برخی از روش‌ها مانند کمپرس یخ، ماساژ آرام ناحیه اهداکننده (منجربه افزایش گردش‌خون) و مصرف داروهای تجویزشده پزشک (داروهای ضددرد و ضدالتهابی غیراستروئیدی) در کاهش درد بیماران بسیار مؤثر هستند.

آیا کاشت مو درد دارد؟

در عمل کاشت مو برش‌های کوچک زیادی بر روی سر بیمار ایجاد می‌شود. با استفاده از بی‌حسی موضعی، درد حین عمل کاشت مو حس نمی‌شود. اما با این‌ حال بیمار می‌تواند مقداری فشار و حرکت بر روی پوست خود را احساس ‌کند. گاهی‌اوقات برخی از پزشکان برای حفظ آرامش و کاهش استرس بیماران در طی عمل، از آرام‌بخش نیز استفاده می‌کنند.

با از بین‌رفتن بی‌حسی موضعی درد در برخی از این بریدگی‌های کوچک احساس می‌شود. این دردها در چند روز اول بعد از جراحی، با مصرف داروهای تجویزشده پزشک رفع می‌شوند. در برخی از بیماران به‌دلیل کاشت مو با تراکم بالا، ممکن است درد برای یک تا دو هفته ادامه داشته باشد.

در چند روز اول بعد جراحی بافت پوست به‌دلیل قرارگرفتن در معرض ضربه دچار قرمزی، مقداری تورم و درد می‌شود. هرچه تعداد پیوندهای مو بیشتر باشد، بیمار مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارد. با توجه به تحریک اعصاب زیرپوست و تجمع مایعات در زیر پوست، درد یا ضربان در محل‌های جراحی احساس می‌شود. با تحریک شدن انتهای عصب در اثر جراحی، برخی بیماران این درد بعد از کاشت مو را به‌صورت سوزن سوزن شدن (گزگز) احساس می‌کنند.

درد هنگام جراحی کاشت مو

درطول عمل، ممکن است سه مرحله منجر به ایجاد درد هنگام کاشت مو در بیمار شود. بسته به ‌آستانه درد بیمار این موارد را می‌توان از کمی ناخوشایند تا احساس تیرکشیدن در محل جراحی توصیف کرد:

  • درد در حین تزریق بی‌حسی موضعی

  • درد در حین استخراج واحد فولیکولی از ناحیه اهداکننده

  • درد در حین قراردادن گرافت‌ها (دسته‌ای از مو که از یک نقطه رشد می‌کنند) در ناحیه گیرنده

در حال حاضر به‌منظور کاهش درد کاشت مو، کلینیک‌های معتبر از سیستم Comfort برای بی‌حس موضعی استفاده می‌کنند. در این روش بی‌حس‌کننده موضعی بدون سوزن و با سرعت به‌پوست سر تزریق می‌شود. بنابراین درد ناشی از تزریق ماده بی‌حسی در بیمار احساس نمی‌شود. در طول عمل، ماده بی‌حس‌کننده به محض تماس با پوست اثر می‌کند. این روش مؤثرتر از تزریق آمپول بی‌حسی برای متوقف‌کردن درد است. با این روش بی‌حسی، بیمار عمل کاشت مو (برداشتن از محل اهداکننده و کاشت در ناحیه گیرنده) را بدون درد تجربه می‌کند.

درد بلافاصله پس از کاشت مو

بروز درد بعد از جراحی کاشت مو، امری طبیعی است. بلافاصله بعد از جراحی کاشت مو، بیمار بیشترین درد را احساس می‌کند. با از بین رفتن اثر داروی بی‌حسی، ممکن است درد و سوزش در محل اهداکننده و محل‌گیرنده احساس شود. درد در ناحیه اهداکننده بیشتر از ناحیه گیرنده در بیمار بروز می‌کند. بیمار ممکن است تا یک هفته در ناحیه سر و گردن احساس درد داشته باشد. با این حال، این دردها باید بسیار خفیف‌تر از درد اولیه پس از جراحی باشد. درد عمل کاشت مو با داروهای مسکن تجویزشده توسط پزشک کاملاً رفع می‌شود.

درد 7 روز بعد از کاشت مو

به طور معمول، در اکثر بیماران، درد پس از کاشت مو در عرض 48 تا 72 ساعت کاهش می‌یابد. یک هفته پس از جراحی، در برخی بیماران، هنوز احتمال درد در اطراف ناحیه اهداکننده و ناحیه گیرنده وجود دارد. با این حال، معمولاً دلیل این امر، حساس‌تر بودن پوست سر بیمار است. بیمار ممکن است مقداری خارش یا سوزش روی پوست سر خود نیز احساس کند.

درد کاشت مو به روش FUE

جراح در روش کاشت مو FUE از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند، به همین علت بیمار در حین عمل متوجه دردی نمی‌شود. به طور کلی به‌دلیل استخراج مستقیم واحدهای فولیکولی از پشت و اطراف سر، روش  FUEروش کم‌تهاجمی‌تری بوده و آسیب کمتری به پوست سر وارد می‌کند. درد کاشت مو با روش FUE به‌دلیل انتقال تک‌تک پیوندها به ‌جای برداشتن یک نوار کامل از پوست سر، بسیار راحت‌تر از روش FUT مهار می‌شود. در این روش زخم‌های ایجاد شده، بسیار سطحی (خراش) است و همین مسئله منجر به بروز درد کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌تری برای بیمار می‌شود. به‌ طور کلی در این روش، درد به‌خصوص در سر و گردن 3 تا 4 روز احساس می‌شود.

درد کاشت مو به روش FUT

زخم ناحیه اهداکننده و بخیه‌های روش FUT، ممکن است زمان بیشتری برای بهبود نیاز داشته باشند. زیرا در این روش به‌جای کشیدن پیوند مو به‌طور مستقیم از پوست سر، نواری از پوست بریده می‌شود. واحدهای فولیکولی به‌دست آمده از این نوار، به نقاط موردنظر پیوند زده می‌شوند و قسمتی از سر که نوار پوست از آن جدا شده، بخیه‌زده می‌شود.

به همین دلیل، دوره نقاهت و درد ناشی از این روش بیشتر از روش FUE است. در این روش در ناحیه اهداکننده دردی شبیه درد کشیدگی بیش از حد مو ایجاد می‌شود. این روش بیشتر در افراد دارای طاسی گسترده‌ کاربرد دارد. در روش FUT پزشک از بی‌حسی موضعی، در حین عمل استفاده می‌کند. بنابراین بیمار در حین عمل دردی احساس نمی‌کند. درد بعد از جراحی کاشت مو در این روش می‌تواند از 5، 6 روز تا دو هفته احساس شود.

میزان درد بعد از کاشت مو چقدر است؟

میزان درد بعد از کاشت مو چقدر است؟

باتوجه به تجربه بیماران، سطح درد کاشت مو کم تا متوسط است. درد بیماران بعد از کاشت مو ممکن است با آستانه درد (متفاوت بودن سطح تحمل افراد با یکدیگر)، روش و تکنیک کاشت مو و نوع بی‌حسی موضعی مورد استفاده در عمل متفاوت باشد. برای نمونه، درد پس از کاشت مو در روش FUE باوجود فرایند طولانی‌تر برای استخراج تارهای مو، درمقایسه با روشFUT  به‌طور قابل‌توجهی کم‌تر است. همچنین استفاده جراح از روش‌های بی‌حسی بدون سوزن (Comfort) منجر به کاهش درد در هنگام تزریق بی‌حسی موضعی قبل از عمل می‌شود.

آیا بعد از کاشت مو درد طولانی مدت ادامه دارد؟

درد یکی از عوارض شایع کاشت مو است. درد بعد از عمل کاشت مو، بسته به وسعت، تکنیک عمل و آناتومی بدن بیمار، به‌مدت یک هفته تا ده روز طبیعی است. داشتن درد طولانی مدت بیماران، امری بسیار نادر است. به‌طور طبیعی، درد بیمار باید با گذشت زمان و مصرف داروهای تجویزشده پزشک کم‌تر ‌شود. بنابراین تشدید شدن و استمرار دردها، ممکن است به‌دلیل تشکیل نوروما (تومور عصبی خوش‌خیمی که به سبب آسیب عصبی ناشی از اشتباهات در تکنیک‌های جراحی به وجود می‌آید)، ایجاد عفونت در ناحیه پیوند (درد همراه با تب و ترشحات بدبو)، فولیکولیت (بیماری شایع پوستی)، کاشت ضعیف گرافت‌ها، عدم رعایت صحیح اصول بهداشتی و مراقبتی توسط بیمار (مانند استعمال دخانیات یا نوشیدن مشروبات الکی) و برخی موارد دیگر باشد. درصورت درد زیاد بیمار باید به پزشک مراجعه کند.


به این محتوا رای دهید..

۰
۰
( امتیاز : ۰%)
ارسال دیدگاه:
captcha
سوال خود را از ما بپرسید
مشاورین زیبایی جراحان
بستنمشاورین زیبایی جراحانمشاورین زیبایی جراحان

سوالات خود را از پزشکان مشاور جراحان بپرسید

00000000000